I keni këto 3 zakone? Atëherë keni edhe inteligjencë të lartë emocionale

1 minute, 27 seconds Read

Disa njerëz arrijnë çdo gjë për të cilën kanë në mendje. Dhe jo vetëm që ia dalin, por duket se e kuptojnë botën përreth tyre. Si e bëjnë këtë? A janë egoistë? A kanë parë ata shumë TikTok dhe dinë si të manifestohen? Apo thjesht kanë inteligjencë të lartë emocionale?

Njerëzit me EQ të lartë kanë disa zakone që i ndihmojnë ata të ecin përpara. Ata vendosin qëllime dhe i pushtojnë ato, nuk lejojnë asgjë t’u pengojë dhe kjo nuk është rastësi.

E folur “e zgjuar”.

Jo, nuk po i referohemi shprehjeve pompoze. Njerëzit me një EQ të lartë mendojnë para se të flasin dhe zgjedhin fjalët që përdorin me kujdes, duke mbajtur gjithmonë parasysh atë që duan të arrijnë. Ata kurrë nuk do të thonë “Unë e kuptoj se si ndihesh“, për shembull, sepse është e pamundur të kuptosh me të vërtetë se si ndihet dikush tjetër. Mund të përpiqemi, por nuk ia dalim.

Durim

Shumica prej nesh janë të padurueshëm dhe të pasigurt, disa më shumë e disa më pak. Ne i analizojmë situatat dhe nxjerrim përfundime që, shumë herë, nuk janë të vërteta. Njerëzit me inteligjencë të lartë emocionale, megjithatë, dinë të presin. Na lanë t’u shpjegojmë anën tonë, nuk nxitojnë të arrijnë opinione dhe dalin fitimtarë.

Heshtje

Njerëzit me EQ të lartë nuk përpiqen të plotësojnë boshllëqet kur dhoma është e heshtur. Ata marrin kohën e tyre, mendojnë dhe flasin kur kanë diçka për të thënë. Kështu, ata tregojnë se janë të sigurt, edhe nëse nuk janë, ndërsa “lexojnë” dhomën./GazetaSinjali

Publikime te ngjashme