Evaluimi mjekësor: Biden vlerësohet si aktiv, i fuqishëm dhe i aftë për të shërbyer – Pasqyra e gjendjes së shëndetit të presidentit amerikan!

1 minute, 50 seconds Read

“Nuk ka asnjë shqetësim të ri. Është aktiv dhe i fuqishëm.” Ky është përfundimi në të cilin kanë arritur mjekët që kanë ekzaminuar gjendjen fizike dhe mendore të Presidentit amerikan Joe Biden në fillim të këtij viti.

Sipas tyre shëndeti i Biden në fillim të 2024-s mbeti kryesisht i pandryshuar nga viti i kaluar, me mjekun e tij në Shtëpinë e Bardhë që thotë se nuk ka shqetësime të reja dhe 81-vjeçari është i aftë për të shërbyer në detyrë.

Shtëpia e Bardhë publikoi rezultatet e stërvitjes fizike të Biden të mërkurën vonë pasdite, pasi ai shkoi për të kryer provimin vjetor në Walter Reed. Raporti, i shkruar nga mjeku i Presidentit, Dr. Kevin O’Connor, përcakton se kanceri i lëkurës së Biden nga viti i kaluar nuk është përhapur.

Gjithashtu jepen detaje për përdorimin e një makinerie CPAP për trajtimin e problemeve të gjumit dhe vë në dukje se Biden është pajisur me një recetë të re për lentet e kontaktit që përdor.

“Presidenti Biden është një burrë 81-vjeçar i shëndetshëm, aktiv, i fortë, i cili mbetet i aftë për të ekzekutuar me sukses detyrat e Presidencës, duke përfshirë ato si Shef Ekzekutiv, Kreu i Shtetit dhe Komandant i Përgjithshëm”, thuhet në raport.

Më herët, Shtëpia e Bardhë kishte konfirmuar se Biden nuk kishte bërë një test njohurish gjatë provimit. Duke përdorur të njëjtën gjuhë si raporti i vitit të kaluar, O’Connor tha se Biden u ul për një provim neurologjik jashtëzakonisht të detajuar që përjashtoi infarktin në tru, sklerozën e shumëfishtë, Parkinsonin ose sklerozën anësore në rritje.

Por, Biden ende vuan nga një ecje e ngurtë, e cila nuk është përkeqësuar që nga viti i kaluar.

“Ndryshimet artritike të Presidentit mbeten të moderuara deri në të rënda, por ende nuk rezultojnë në shtypje të rrënjës nervore aq të rëndësishme sa të garantojnë ndonjë trajtim të veçantë”, tha mjeku O’Connor.

 

Publikime te ngjashme