Ariu vret 26-vjeçarin në Itali, vendimi: Të vritet dhe të eliminohen 50 të tjerë

1 minute, 21 seconds Read

Ai priti qartësimin e arsyes së vdekjes së Andrea Papit, të riut të vrarë nga një ari në Caldes të Italisë.

Dhe të premten, siç premtoi guvernatori Maurizio Fugatti, rreshtoi, në mbledhjen e komitetit për rendin dhe sigurinë publike, planin e këshillit të provincës për t’u marrë me menaxhimin e arinjve të mëdhenj.

“Ne i kemi komunikuar autoriteteve vendimet tona”.

Nisur nga urgjenca: presidenti firmosi “një dispozitë urgjente për largimin e ariut që vrau të riun”.

Dhe se është shpallur në kërkim nga trupa pyjore.

“Ne duam të vazhdojmë sa më shpejt të jetë e mundur me identifikimin gjenetik dhe vrasjen e tij”, tha Fugatti, i cili shtoi se katër arinj dyshohen të kenë shkaktuar vrasjen.

Për të shkurtuar kohën, arinjtë e “dyshuar” që do të kapen përmes kurtheve do të mbahen në robëri në pritje të rezultateve të identifikimit gjenetik.

Por Provinca nuk ndalet me kaq.

“Kam informuar komitetin për rendin dhe sigurinë për veprimet e mëvonshme që do të ndërmarrë”.

Fondacioni Fem po punon për të identifikuar ariun që vrau Andrean.

“Tani është e qartë se numri i arinjve është i tepërt në krahasim me qëndrueshmërinë e projektit Life Ursus”.

Një projekt “i cili parashikonte rreth pesëdhjetë arinj të shpërndarë në të gjithë krahinën, por që sot ka rreth njëqind”.

Shumë, për një territor si Trentino.

“Projekti nuk është më i qëndrueshëm”.

Prandaj është e nevojshme “ta kthejmë atë në parashikimet fillestare sa më shpejt të jetë e mundur”.

Publikime te ngjashme