Ambasadori amerikan lavdata për FSK-në: “Shpëtuan jetë në Turqi, jemi partnerë krenarë”

1 minute, 3 seconds Read

Ekipet e Forcës së Sigurisë së Kosovës që për rreth dy javë qëndruan në zonat e prekura nga tërmeti shkatërrues në Turqi, janë rikthyer mbrëmë.

Ata janë pritur me nderime në Aeroportin e Prishtinës, ndërsa Ambasadori amerikan, Jeff Hovenier, u ka shprehur mirënjohjen.

Ai thotë se ekipet e FSK-së asistuan në operacione dhe shpëtuan jetë nga kërkimet që bënë nën rrënojat e vendeve të shkatërruara nga tërmeti në Turqi.

“Shtetet e Bashkuara të Amerikës shprehin mirënjohjen e tyre të thellë për ekipet e kërkimit, shpëtimit dhe mjekësore të FSK-së, që u kthyen në Kosovë. Ekipi i FSK-së kreu asistencë të suksesshme në operacionet në Turqi dhe shpëtoi disa jetë. SHBA-ja është partnere krenare e FSK-së”, ka shkruar sot Hovenier.

Publikime te ngjashme