Elon Musk do e lansojë rivalin e ChatGPT që do ta quaj ‘TruthGPT’!

0 minutes, 51 seconds Read

Miliarderi Elon Musk tha të hënën se do të lansojë një platformë të inteligjencës artificiale (AI) që ai e quan “TruthGPT” për të sfiduar shërbimet e Microsoft dhe Google

Ai kritikoi OpenAI, të mbështetur nga Microsoft, firmën që qëndron pas sensacionit ChatGPT, me pretendimin se e “kishte trajnuar për të gënjyer”, dhe tha se OpenAI tani është bërë një “burim i mbyllur”, organizatë “fitimprurëse” “aleate e ngushtë me Microsoft”.

Ai gjithashtu akuzoi Larry Page, bashkëthemeluesin e Google, se nuk e merr seriozisht sigurinë e Inteligjencës Artificiale, transmeton Telegrafi.

“Unë do të filloj diçka që unë e quaj ‘TruthGPT’, ose një AI që kërkon të vërtetën maksimale që përpiqet të kuptojë natyrën e universit”, tha Musk në një intervistë me Tucker Carlson të Fox News Channel të transmetuar të hënën.

Ai tha se TruthGPT “mund të jetë rruga më e mirë drejt sigurisë” pa gjasa “për të asgjësuar njerëzit”.

Publikime te ngjashme