Mehaj u bënë thirrje të rinjve që të bëhën ushtarë të Kosovës, ngasae Ushtria do të jetë gjithmonë shtëpia e trimave

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj përmes një video-mesazhi u është drejtuar të rinjve dhe të rejave të Kosovës që t’i bashkohen Forcës së Sigurisë së Kosovës. Përmes këtij video-mesazhi, Mehaj ka bërë të ditur se kanë mbetur edhe një javë deri më datën 15 janar deri në mbylljen e konkursit për rekrutimin e 612 ushtarëve […]

Indeksi i Fuqisë Ushtarake Globale: Kosova dhe Shqipëria ngriten në rënditje sa i përket fuqisë ushtarake, Serbia pëson rënie

Indeksi i Fuqisë Globale 2023, i hartuar nga Global Fire Power e rendit Kosovën në vendin e 134-të nga 140 shtete të marra në studim, sa i përket fuqisë së tyre, ushtarake dhe njerëzore. Krahasuar me studimin e një viti më parë, Kosova ka përmirësim në pesë shkallë. Në 2021 renditej e 139-ta në botë, ndërsa tani […]

Bajrami i ashpër me disa analistë: “Nana e të plagosurit po thotë aksident, e ju po e shpallni fajtor ushtarin e FSK-së…”

Teologu Mustafë Bajrami është treguar i ashpër ndaj atyre që fajin ja lanë ushtarit të FSK-së ende pa u ditë detajet Postimi i plotë i tij në rrjetin social facebook Nuk e paskam ditë se ndjenja e nostalgjisë për vëllazërim-bashkimit qënka ende kaq e fortë tek një shumicë e shypeve në Kosovë. Apo se e […]