Shenjat që tregojnë se jeni një person më i mirë sesa mendoni

2 minutes, 3 seconds Read

Ne jetojmë në një botë ku reflektimi për veten po vlerësohet gjithnjë e më shumë

Nga meditimi te terapia, njerëzit po kërkojnë mënyra për të kuptuar më mirë veten dhe për të përmirësuar jetën e tyre. Megjithatë, sot është e lehtë të bëhemi tepër kritikë ndaj vetes dhe fokusohemi te të metat dhe mangësitë tona.

Ndoshta është koha për të bërë një hap prapa dhe për të vlerësuar cilësitë pozitive që na bëjnë njerëz të mirë.

Ju merrni përgjegjësinë për veprimet tuaja: nëse bëni një gabim ose lëndoni dikë, e pranoni dhe përpiqeni t’i rregulloni gjërat.

Ju dëgjoni të tjerët: pranoni mendimet e njerëzve të tjerë dhe dëgjoni ato që ata kanë për të thënë.

Ju përpiqeni të ndihmoni të tjerët: bëni gjithçka për të ndihmuar ata që kanë nevojë, edhe nëse është thjesht një gjest i vogël.

Reklama

Ju jeni të sjellshëm: tregoni mirësi ndaj të tjerëve, edhe kur nuk pritet apo kërkohet.

Jeni empatik: jeni në gjendje ta vendosni veten në vendin e të tjerëve dhe të kuptoni ndjenjat e tyre.

Jeni të duruar: keni një nivel të lartë durimi, veçanërisht në situata të vështira ose sfiduese.

Jeni të sinqertë: vlerësoni ndershmërinë dhe përpiqeni të jeni të sinqertë në ndërveprimet tuaja me të tjerët.

Jeni të respektueshëm: i trajtoni të tjerët me respekt, pavarësisht nga prejardhja ose statusi i tyre.

Jeni mendjehapur: jeni të hapur ndaj ideve dhe perspektivave të reja dhe jeni të gatshëm të mësoni nga të tjerët.

Falni: jeni në gjendje t’i falni të tjerët për gabimet e tyre dhe të vazhdoni para.

Jeni të vetëdijshëm: i dini pikat tuaja të forta dhe të dobëta dhe punoni për të përmirësuar veten.

Jeni të përulur: nuk ndjeni nevojën të mburreni për arritjet tuaja ose të ulni të tjerët.

Jeni optimistë: keni një pikëpamje pozitive për jetën dhe jeni në gjendje të shihni të mirat në situata të vështira.

Jeni mirënjohës: vlerësoni gjërat e mira në jetën tuaj dhe shprehni mirënjohje për to rregullisht. /Telegrafi

Publikime te ngjashme