Profesori amerikan: Biden ta inkurajojë Ukrainën që ta njohë Kosovën

0 minutes, 56 seconds Read

Profesori amerikan që ligjëron në shkollën për studime të avancuara ndërkombëtare në Universitetin “John Hopkins” në Uashington, Edëard Joseph, ka kërkuar nga presidenti amerikan, Joe Biden, që bashkë me ekipin e tij, ta bindin Ukrainën që ta njohin pavarësinë e Kosovës.

Kjo deklaratë e tij vjen përpara samitit të NATO-s që do të mbahet në Vilnius të Lituanisë, më 11 dhe 12 korrik të këtij viti.

Aty do të merr pjesë edhe presidenti amerikan, Joe Biden, por temë kryesore do të jetë lufta në Ukrainë.

Ai thotë se Joe Biden e njehë nga dora e parë historinë e fundit të Ballkanit – mbi këtë, ai e dinë rëndësinë që ka Ballkani Perëndimor ka për stabilitetin e kontinentit evropian.

”Biden e njeh nga dora e parë historinë e fundit të Ballkanit. Ai dhe ekipi i tij duhet të mbajnë një perspektivë të gjerë ndërsa diskutojnë komunikatën përfundimtare të Vilnius. Ndër të tjera, ata duhet të inkurajojnë Ukrainë që të njohë Kosovën“, ka shkruar Joseph në Twitter.

Publikime te ngjashme