Një seri arrestimesh në Serbi, të miturit vazhdojnë të kërcënojnë, tallen me masakrën dhe lavdërojnë vrasësit

1 minute, 15 seconds Read

Kur 10 nga 17 viktimat e dy vrasjeve masive, të cilat tronditën Serbinë këtë javë, janë varrosur në Beograd dhe në fshatin Malo Oraumje, Policia serbe arrestoi disa të mitur të cilët postuan mesazhe të turpshme dhe kërcënuese në mediat sociale.

Tre gjimnazistë të moshës 15 dhe 16 vjeç janë arrestuar në Novi Sad, të cilët dyshohen për siguri dhe panik dhe trazira pas postimit të mesazheve kërcënuese në mediat sociale dhe foto të armëve që ai gjoja do të marrë në shkollë. Duke kërkuar në banesën e njërit prej tyre, policia gjeti një pushkë automatike.

Nxënësit e dyshuar të një shkolle të mesme Novi Sad janë nga Novi Sad, Beocin dhe Temerin, dhe u dërguan te një gjyqtar i Gjykatës së Lartë në Novi Sad, i cili urdhëroi tre paraburgimin e tij deri në 30 ditë, duke sqaruar se ata mund të përfundonin veprën penale të shpallur në një periudhë të shkurtër kohore.

Një i ri që tallte me viktimat e vrasjes masive në shkollën fillore të Vladislav Ribnikar të Beogradit në TikTok dhe lavdëroi vrasësin u arrestua gjithashtu. Si i mitur, do të paraqiten aplikime ndaj prindërve të saj.

Policia e ulët arrestoi një 17-vjeçar nga ai qytet i cili postoi një mesazh në Instagramin e tij të premten duke kërcënuar se “më shumë se 30 njerëz do të vriten në Nish nesër”./Lajmi.net

Publikime te ngjashme