MPJ me apel për qytetarët e Kosovës: “Shmangni udhëtimet nëpër Serbi, kemi pranuar raportime për arrestime të qytetarëve kosovarë”

0 minutes, 47 seconds Read

Ministria e Punëve të Jashtme ka ftuar qytetarët e Kosovës që ta shmangin kalimin nëpër Serbi, me qëllim të shmangies së çfarëdolloj incidenti.

“Për shkak të situatës së krijuar në veri të vendit, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, u bën thirrje të gjithë qytetarëve që të shmangin kalimin nëpërmjet Serbisë”, ka njoftuar MPJ.

“Gjatë ditës ka pranuar raportime për arrestime të qytetarëve kosovarë nga autoritetet serbe përgjatë kalimit të tyre nëpër Serbi, dhe po merret nga afër me rastet nëpërmjet Zyrës Ndërlidhëse në Beograd”.

Sipas MPJ-së, marrë parasysh zhvillimet e fundit, dhe duke e njohur qasjen jo korrekte të autoriteteve serbe, me qëllim të shmangies të çfarëdo incidenti, fton qytetarët që të përdorin rrugë alternative për udhëtim.

Publikime te ngjashme