Kurti, Escobarit: S’mund të kemi kryetarë komunash me “Zoom”

1 minute, 0 seconds Read

Kryeministri i Kosovës ka fajësuar për dhunën në veri të vendit “turmat fashiste” të kontrolluara nga qeveria e Serbisë fqinje dhe tha se ai kishte refuzuar një kërkesë të SHBA-së për të zhvendosur kryetarët e komunave të instaluar së fundmi nga zyrat e tyre zyrtare.

Kurti tha se kishte folur me Gabriel Escobarin, të dërguarin special të SHBA-së për Ballkanin. Ai tha se Escobari kishte kërkuar nga autoritetet e Kosovës që të zhvendosnin kryetarët e komunave në objekte të ndryshme, ose t’i bënin ata të punojnë nga shtëpia, një kërkesë që ai e kishte refuzuar.

“Nuk mund të kemi kryetar komunash në ‘Zoom’, ne jemi republikë demokratike”, tha Kurti. “Një republikë demokratike nuk mund t’i dorëzohet milicisë fashiste”, shtoi ai.

Kurti këmbënguli se kryetarët e rinj do të vazhdojnë të punojnë nga zyrat komunale.

“Këta janë kryetarë administrativë, teknikë që janë të domosdoshëm për funksionimin normal të komunave… Unë e pranoj se legjitimiteti politik i këtyre kryetarëve është i ulët, por legjitimiteti i të tjerëve është zero”, tha Kurti në këtë bisedë.

Publikime te ngjashme