Këshilltari serb i Izmir Zeqirit: Lista Serbe është fajtore për gjithçka në veri

2 minutes, 49 seconds Read

Darko Radojeviqm nga Zubin Potoku ka zbuluar se gjendja e keqe ekonomike në këtë pjesë të Kosovës është e keqe dhe se pensione e rroga marrin vetëm njerëzit që janë të lidhur me Serbinë. Ai thotë se serbët po largohen nga Kosova vetëm për fajin e Listës Serbe. Ai thotë se punon në kabinetin e kryetarit të komunës së Zubina Potokut, për të punuar për të mirën e komunitetit të tij. Thotë se Goran Rakiq e largoi nga puna pasi nuk e votoi Listën Serbe

Darko Radojeviq, këshilltar në kabinetin e kryetarit të komunës së Zubina Potokut, Izmir Zeqiri, thotë për Danas se nuk është i vetmi serb që ka hyrë në institucionet e Kosovës pas zgjedhjeve të bojkotuara nga serbët. Ai fajëson listën Srpska për situatën aktuale.

Radojeviq ishte anëtar i komisionit zgjedhor komunal në Zubin Potok gjatë votimit të mbajtur së fundmi për shkarkimin e kryetarit.

Siç tregon ai, aktualisht në këtë komunë nuk janë më shumë se 2500 banorë.

“Gjithçka që shihni është krijuar nga Lista Srpska, që nuk ka më shumë se 2500 njerëz këtu është vërtet e trishtueshme. Jo vetëm këtu, njerëzit janë larguar”, fillon Radojevic.

Ai thotë se ka pranuar të jetë këshilltar për të punuar për të mirën e komunitetit të tij.

“Shumë njerëz po shpërngulen, është një temë e gjerë, ka shumë për të thënë, por me një fjalë, ne kemi dështuar kolektivisht,” thotë ai.

Në pyetjen se si e shohin serbët pjesëmarrjen e tij në postin e kryetarit të komunës, të cilën e konsiderojnë jolegjitime, ai përgjigjet se presioni është aq i madh saqë njerëzit nuk lejohen të shprehin mendimin e tyre dhe se disa e mbështesin atë, por jo publikisht.

“Nuk kam qenë i vetmi që kam hyrë në institucionet e Kosovës, nuk i kam krijuar unë institucionet e Kosovës, ato janë krijuar nga të tjerët”. Unë nuk jam pro politikës së lartë, jam në lokal këtu, e di se çfarë i duhet çdo qytetari”, thotë ai.

Ai thotë se nuk di çfarë të bëjë pas referendumit të dështuar për zëvendësimin e kryetarit dhe vëren se gjendja ekonomike është shumë e keqe dhe se njerëzit janë të lidhur me Serbinë sepse marrin rroga dhe pensione.

Radojeviq posaçërisht theksoi problemin e tij personal me ish-kryetarin e Listës Serbe dhe ish-kryetar të Mitrovicës së Veriut, Goran Rakiq, i cili tani është deputet në Kuvendin e Serbisë.

Ai shpjegon se ai dhe Rakiq kanë punuar së bashku në zjarrfikëset dhe se në vitin 2015 e ka detyruar atë të largohet nga puna kur u bë kryetar komune.

“Unë duhej të integrohesha sipas Marrëveshjes së Brukselit, por kur u bënë zgjedhjet e para sipas marrëveshjes, atëherë në Shërbimin e Zjarrfikësve, komandanti Ljubisha Vuçiniq më tha se duhet të votoja për listën Srpska. Pas kësaj, pas zgjedhjeve, kishte pak dhe më pushuan nga puna. Si koleg ka qenë i mirë, e ka marrë politika, nuk i ka pëlqyer që nuk kam votuar Listën Serbe, por kaq”, pohon ai.

Publikime te ngjashme