Ish krerët e UÇK-së deklarahon plotësisht të pa fajshëm për krimet që prokuroria ua vë në barrë!

0 minutes, 45 seconds Read

Në Dhomat e Specializuara në Hagë ka nisur seanca e parë gjyqësore ndaj ish-krerëve të UÇK-së. Prokuroria e Specializuar ka nisur deklaratën hyrëse, ku ka lexuar pikën 176 dhe 177 të aktakuzës së plotësuar që flet për përgjegjësinë e tyre të dyshuar penale për pikat e aktakuzës.

Gjykatësi ka kërkuar nga të pandehurit që të deklarohen sërish për aktakuzën e plotësuar për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

Hashim Thaçi tha se “jam plotësisht i pafajshëm”.

Veseli u deklarua “tërësisht i pafajshëm”.

Selimi u shpreh se “jam i pafajshëm në të gjitha pikat e aktakuzës”.

Ndërkaq, Krasniqi tha se nuk ka “asnjë lidhje me pikat e aktakuzës”.

“Nuk mbaj asnjë përgjegjësi për të cilën flet aktakuza”, theksoi ai.

Publikime te ngjashme