Forcat Speciale më të rrezikshme në botë!

3 minutes, 18 seconds Read

Shumë vende kanë njësi të dedikuara të forcave speciale të përbëra nga ushtarë shumë të trajnuar dhe të aftë, të cilëve u besohen detyrat më të vështira ushtarake. Ato u shfaqën për herë të parë në shekullin e 20-të dhe u bënë më të zakonshme gjatë Luftës së Dytë Botërore, veçanërisht kur secila ushtri që ishte pjesë e luftës krijoi operacione speciale. Anëtarët e forcave speciale duhet të kalojnë nëpër procese rraskapitëse stërvitore, me vetëm një përqindje të vogël të rekrutëve më të ashpër që bëjnë prerjen përfundimtare.

SAS Britanik

Shërbimi Special Ajror është njësia e forcave speciale të Ushtrisë Britanike që u themelua në vitin 1950. Ata specializohen në kundër-terrorizëm, shpëtimin e pengjeve, zbulimin e fshehtë dhe shpëtimin e pengjeve. Vetëm 15%-20% e kandidatëve ia kalojnë përzgjedhjes fillestare. Në një grup prej 200 vetash, më pak se 30 do t’ia dalin.

Shayetet izraelit 13

Shayetet 13 është një njësi elitare e Marinës izraelite dhe njësitë kryesore të zbulimit të Forcave të Mbrojtjes të Izraelit. Specializimet kryesore të Shayetet 13 përfshijnë rekursionet nga deti në tokë, sabotazhi, mbledhja e inteligjencës detare, kundër-terrorizmi dhe shpëtimi i pengjeve detare. Ata që dalin vullnetarë në Shayetet 13 bien dakord për katër vjet e gjysmë angazhim, që është një vit e gjysmë shtesë përveç rekrutimit të detyrueshëm 3-vjeçar me të cilin përballen burrat izraelitë.

Grupi i Shërbimit Special të Pakistanit

Grupi i Shërbimit Special të Ushtrisë së Pakistanit, i njohur gjithashtu si SSG, nganjëherë quhen Beretat Maroon. Ata kryejnë zbulim, veprim të drejtpërdrejtë, operacione kundër terrorizmit, luftë jokonvencionale dhe mbrojtje të brendshme të huaj.

Jagdkommando austriake

Jagdkommando është njësia e forcave speciale të Forcave të Armatosura Austriake. Fokusi i tyre kryesor në luftën kundër kryengritjes dhe kundër terrorizmit. Emri i njësisë e ka origjinën nga Lufta e Parë Botërore, kur grupe të vogla të Ushtrisë Austriake K.u.K u quajtën një emër që përkthehet në “komandë gjuetie”.

Forcat e Armatosura të Tajvanit

Forcat e Armatosura të Tajvanit, të quajtura gjithashtu Forcat e Armatosura të Republikës së Kinës, përfshijnë Ushtrinë, Marinën, Forcën Ajrore dhe Forcat e Policisë Ushtarake. Në vitet 1970, qëllimi kryesor i forcave ishte të merrte Kinën kontinentale nga Republika Popullore komuniste e Kinës përmes asaj që ata e quajtën Projekti i Lavdisë Kombëtare.

Policia Kombëtare e Perusë

Policia Kombëtare e Perusë është pjesë e Forcave të Armatosura Peruane, megjithëse teknikisht është pjesë e një organizate të ndryshme, megjithatë ajo i kushton anëtarët e saj përpjekjeve kundër terrorizmit dhe kanë karakteristika të ngjashme me ushtrinë. Kjo është arsyeja pse shpesh shihet si shërbimi i katërt ushtarak. Ajo ka rreth 140,000 anëtarë me aftësi tokësore, detare dhe ajrore.

Task Forca e Përbashkët Kanadeze 2

Joint Task Force 2 është forca elitare e operacioneve speciale të Forcave të Armatosura Kanadeze, që punon nën Komandën e Forcave të Operacioneve Speciale Kanadeze. Ata punojnë së bashku me shumë njësi të tjera speciale si Seal Team Six, Delta Force dhe British SAS. Konsiderohet të jetë një njësi e operacioneve speciale të klasit botëror shumë sekrete.

Delta Forca e SHBA-së

Detashmenti i Parë Operacional i Forcave Speciale, i njohur gjithashtu si Delta Force, ose “Njësia”, është një forcë e operacioneve speciale të Ushtrisë Amerikane që fokusohet në kundër-terrorizëm, shpëtimin e pengjeve, veprimin e drejtpërdrejtë, zbulimin special, zakonisht kundër objektivave me vlerë të lartë. . Anëtarët e Delta Force janë rekrutuar kryesisht nga Regjimenti i 75-të i Ranger-it të Komandës së Operacionit Special të Ushtrisë Amerikane dhe Forcat Speciale.

 

Publikime te ngjashme