Drashkoviq: Serbia dhe serbët janë në shkallën më të lartë të Putinofilisë, më e lartë se në Rusi

2 minutes, 5 seconds Read

“Përsëri jemi gjendur në listën botërore të të pandehurve, ajo që ndodhi në Kosovë është një e shtënë ndaj Serbisë. Serbët e vrarë janë edhe terroristë edhe dëshmorë të atyre që i shtynë në këtë, kam frikë se e gjithë kjo mund të përhapet në BeH”, thotë Vuk Drashkoviq, president i Lëvizjes Serbe për Rindërtim, në një intervistë për Rrjetin Televizioni Federal.

Drashkoviq flet edhe për objektivat e Rusisë me të cilat dëshiron të ndezë frontin ballkanik. Ai paralajmëron se disa gjëra kanë dalë jashtë kontrollit, pretendon se Dodik do të duhet të respektojë Schmidt dhe Gjykatën Kushtetuese dhe se Kroacia dhe Serbia duhet të largojnë ‘gërshërët’ nga Bosnja dhe Hercegovina.

Në fillim të bisedës ai foli për romanin e tij të ri “Murgu Hokaj”, dhe siç theksoi, krijimi i tij është frymëzuar nga Bosnja dhe Hercegovina.

“E kam shkruar me shumë entuziazëm në Ijekavicën e Hercegovinës, është një tregim, një rrëfim i snajperistit serb Hokaj, i përkthyer nga anglishtja është syri i një skifteri. Romani është një gjyq, një aktakuzë e shkruar nga Hokaj kundër Hokajt. Ai e gjykon veten për krimet që ka bërë si snajper në Sarajevë dhe i shqipton gjykimin vetes, është kriminel i madh, por edhe i penduar i madh, nuk ishte në dijeni se po vriste njerëz, derisa një mbrëmje rastësisht mori vesh se një ditë më parë në Sarajevë ai kishte vrarë djalin e tij dhe nënën e tij që supozohej të ishte gruaja e tij, gjë që shkaktoi tek ai jo vetëm pendim, por një rebelim kundër urdhrit të së keqes”.

“Ai dëshiron të dorëzohet, të guxojë, por ata fituan le të pendohet. Gjykata e Hagës do të lëshojë një urdhër për të, dhe kisha dhe UDBA-ja do ta fshehin atë. luciferët e së keqes në atë kohë, kundër kohës së sotme në të cilën po ata luciferë janë të pandryshuar, të pandëshkuar, në një kohë në të cilën ajo që ishte 90-ta, kryen lobotomi mbi miliona njerëz. Ai do të shkruajë se në kohën e sotme mëkati më i madh në popullin serb është të kujtohet dhe të thuhet e vërteta, të vuaj për krimet e bëra në emër të Serbisë”.

Publikime te ngjashme