Beograd, 8. maja 2023.- Na protestu "Srbija protiv nasilja" organizovanom ispred Narodne skupštine u Beogradu, obratila se nastavnica Marina Vidojeviæ, aktivistkinja pokreta Kreni promeni, koja je ispred organizatora protesta proèitala zahteve.Traži se zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena REM-a, ukidanje pojedinih štampanih medija i tabloida, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija medijima koji promovišu nasilje. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Beograd: qytetarët në rrugë deri në ikjen e Vuçiçit

0 minutes, 57 seconds Read

Pas tubimit më të madh në historinë moderne të Serbisë, ku dhjetëra mijëra qytetarë ishin në rrugët e Beogradit, disa nga opozitarët dhe qytetarët më këmbëngulës e kaluan natën në Urën e Gazelës.

Me çadra, humor të mirë dhe energji të pabesueshme, ata vendosën të kalojnë natën në rrugë dhe kështu të dërgojnë një mesazh të qartë se do të kërkojnë plotësimin e kërkesave të tyre.

Një pjesë e pjesëmarrësve në protestën e tretë “Serbia kundër dhunës” vazhduan pas mesnate duke bllokuar një pjesë të autostradës ndërkombëtare në blloqet e Novobeogradit.

Qytetarët dërguan një mesazh të qartë – çadrat do të jenë aty sa të duhet.

“Ne do të qëndrojmë këtu sa të jetë e nevojshme dhe do të presim që qytetarët të na bashkohen”, tha një nga të mbledhurit për Nova.rs.

Një nga kërkesat e tyre është dorëheqja e Vuçiçit, duke ia atribuuar atij dy vrasjet masive në tre ditë, me 16 të vdekur.

Publikime te ngjashme