Australia ndalon cigaret elektronike

0 minutes, 51 seconds Read

Qeveria australiane do të ndalojë cigaret elektronike, veçanërisht tek adoleshentët, sipas reformave më të mëdha të duhanit në më shumë se një dekadë.

Ministri australian i Shëndetësisë Mark Butler tha të martën se kjo është bërë një problem kryesor në shkollat ​​e mesme dhe një problem në rritje në shkollat ​​fillore, por pranoi se produktet kanë një përdorim terapeutik në rrethanat e duhura.

Cigaretet elektronike janë cilësuar gjerësisht si një alternativë ndaj pirjes së duhanit dhe një produkt për të ndihmuar duhanpirësit të lënë duhanin, por në vend të kësaj, adoleshentët dhe madje edhe fëmijët e vegjël po varen gjithnjë e më shumë.

Duke njoftuar rregulloret e reja, Butler tha se cigaret elektronike do të ndalohen nga importi dhe për to do të kërkohet një paketim i ngjashëm me farmaceutikën, që synojnë të shiten si produkte për të ndihmuar vetëm duhanpirësit të lënë duhanin./abcnews.al

Publikime te ngjashme