Stërvitja më e madhe ushtarake ndërkombëtare fillon këtë javë në Kosovë

0 minutes, 57 seconds Read

Nga data 21 maj deri më 2 qershor në Kosovë do të zhvillohet stërvitja më e madhe ushtarake ndërkombëtare në Ballkan.

Stërvitja “Defender Europe 2023” do të demonstrojë aftësitë e dy regjimenteve të Forcave të Sigurisë së Kosovës dhe do të demonstrojë nivelin e ndërveprimit ushtarak të FSK-së me forcat e armatosura të vendeve partnere.

Kështu FSK-ja edhe një herë do të tregojë se është e gatshme të kontribuojë në çdo mision të NATO-s.

Ceremonia e hapjes së kësaj stërvitje ushtarake do të bëhet të dielën në prani të krerëve të shtetit të Kosovës dhe zyrtarëve amerikanë në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.

Defender 23 është një stërvitje e përbashkët vjetore, shumëkombëshe e udhëhequr nga Komanda SHBA-Europiane e krijuar për të rritur gatishmërinë operacionale dhe ndërveprueshmërinë midis Shteteve të Bashkuara, NATO-s dhe vendeve partnere.

Përafërsisht 9,000 ushtarë amerikanë dhe rreth 17,000 ushtarë nga 26 vende aleate dhe partnere do të marrin pjesë në këtë stërvitje ushtarake.

Vitin e kaluar Shqipëria ishte një nga mikpritësit e “Defender Europe 2023”.

Publikime te ngjashme