Poziocionimi dhe afrimi i Hungarisë me Rusinë zemron Zelenskyn, i cili reagon për këtë çështje!

1 minute, 18 seconds Read

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, beson se sjellja e Hungarisë dhe marrëdhëniet e saj me Rusinë nuk korrespondojnë me statusin e një anëtari të NATO-s.

Siç raporton “European Justice”, Zelensky këtë e ka thënë para gazetarëve finlandezë, suedezë, danezë dhe norvegjezë.

“Si të zgjidhet mosmarrëveshja me Budapestin? Më duket se në Hungari ka një ndërthurje politike të elitave politike. Është një situatë shumë e çuditshme, a mund të jetë një vend i NATO-s për Rusinë dhe kundër NATO-s”, tha Zelensky.

Sipas tij, një anëtar i NATO-s nuk mund të mbështesë një vend që Aleanca e quan armik.

“Unë e konsideroj sjellje të papërshtatshme. Unë them mendimin tim subjektiv. Të jesh aleat nuk është vetëm një fjalë, është një kuptim. Është një komunitet shtetesh me të njëjtin këndvështrim për sigurinë, për vlerat. Ata i trajtojnë ndryshe disa momente”, tha Zelensky.

Ai shtoi se nëse të gjithë anëtarët e NATO-s e quajnë Rusinë armike, atëherë një vend nuk mund të thotë “jo, Rusia është aleati ynë”.

“Nuk mund të jetë kështu. Prandaj, ju nuk jeni më aleat i aleancës. Prandaj, nëse jeni anëtar i aleancës, por de facto punoni kundër saj”, shtoi ai.
Kryeministri hungarez Viktor Orbán kundërshtoi deklaratën e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg gjatë vizitës së tij në Kiev se Ukraina duhet një ditë të bëhet anëtare e Aleancës.

Publikime te ngjashme