Nëse zemra juaj është e thyer, ju duhet ta bëni këtë ushtrim për disa minuta

2 minutes, 6 seconds Read

Një teknikë që ju ndihmon të qetësoheni dhe të merrni frymë më thellë pas një ndarjeje

Ballafaqimi me një ndarje është një përvojë e vështirë, sjell një ndjenjë dhimbjeje dhe zhgënjimi për personin që besoi në këtë marrëdhënie.

Ndoshta të gjithë ne, për fat të keq, jemi përballur një herë në jetë me një zemër të thyer.

Në situata të tilla, kemi vështirësi në frymëmarrje, kemi një ndjenjë presioni në gjoks, jemi të shqetësuar dhe mendimet negative e përkeqësojnë më tej situatën.

Shërimi i një zemre të thyer pas ndarjes është një proces që zgjat, nuk mund të ndodhë brenda natës, transmeton Telegrafi.

Nëse doni të rikuperoheni nga një ndarje, është e rëndësishme të përballeni me emocionet tuaja, jo t’i ndrydhni ato, por t’i shprehni ato, të lidheni me veten dhe të vazhdoni përpara vetëm, por premtoni të punoni me veten që të mos lëndoheni lehtë në këtë udhëtim.

Kur jeni në fazën fillestare të përballjes me një ndarje, ekziston rreziku i sulmeve të panikut, jeni në ankth, frymëmarrja është e vështirë dhe ushtrimet e frymëmarrjes mund t’ju ndihmojnë të eliminoni këto simptoma.

Fakti që po merrni frymë vështirë pas një ndarjeje është mënyra e trupit tuaj për të përpunuar lëndimin, dhe kjo ndikon gjithashtu në frymëmarrjen tuaj.

Ja se si të bëni një ushtrim frymëmarrjeje pas ndarjes që mund t’ju ndihmojë të qetësoheni:

Shtrihuni dhe vendosni një libër të rëndë ose çdo lloj peshe në bark. Merr frymë përmes barkut dhe shiko librin të ngjitet lart me frymën tënde. Nxirrni frymën dhe shikoni librin të bjerë. Provoni të merrni frymë për 5 sekonda dhe ta nxirrni për 7 sekonda.

Fokusimi në frymëmarrje do t’ju kënaqë sepse do t’ju reduktojë mendimet negative, do t’ju qetësojë dhe do t’ju ndihmojë të merrni frymë më bukur dhe më lehtë dhe të lidheni më thellë me emocionet tuaja.

Nëse keni vështirësi në frymëmarrje që janë të shpeshta, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek për këshilla.

Gjithashtu, nëse keni nevojë për mbështetje për të kapërcyer ndarjen, konsultohuni me një ekspert në formën e një psikologu ose psikoterapisti./Telegrafi

Publikime te ngjashme