Connect with us

Kosovë

Zyrtarisht sot fillon regjistrimi për viza pune për Gjermani

Published

on

Regjistrimi fillon sot me 3 janar dhe do të zgjasë deri me 18 shkurt në ora 15:00.

Para një muaji Ambasada e Gjermanisë në Kosovë ka njoftuar se ka ndryshuar procedurën e dhënies së termineve. Kjo për shkak të kërkesave të shumta për caktim të termineve, me qëllim të nisjes së punësimit sipas rregullores për Ballkanin perëndimor.

Ambasada ka njoftuar se janë duke u tejkaluar terminët që janë në dispozicion dhe për të pasur mundësi të barabartë gjatë aplikimit, nga fillimi i dhjetorit, terminet do të jepen përmes procedurës së tërheqjes së shortit.

Ndërkohë, sot zyrtarisht në faqet e ambasadave gjermane në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor ka filuar regjistrimi për termine për viza pune për muajin shkurt, sipas Rregullores për fuqi punëtore nga Ballkani Perëndimor.

Theksohet se regjistrimi fillon sot, më 3 janar, dhe do të zgjasë deri më 18 shkurt, në orën 15:00.

Advertisement
Comments