Zviceranët zgjedhin djegien, te varrezat do të ndërtohen parqe

1 minute, 36 seconds Read

Një operator funerali në Fribourg tha se në vitin 1980 25% zgjodhën djegien dhe 75% varrimin. Sot, 90% janë duke zgjedhur për djegje.

Parcelat e varrezave zvicerane nuk janë përgjithmonë. Tarifat e larta dhe afatet kohore sigurojnë qarkullim të rregullt të parcelës. Me rritjen e numrit të djegieve, disa varreza po zbrazen, raportoi RTS.

Një parcelë e vetme varrimi në një varrezë në Lozanë mund të hiqet vetëm deri në 30 vjet me mundësinë e rinovimit për një maksimum prej 30 vjetësh. Duke pasur parasysh kostot e larta, të cilat mund të shkojnë përtej 10,000 CHF me rinovim, dhe rënien e popullaritetit të varrimit, disa varreza po zbrazen, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në qytetin e Fribourg-ut, ku popullariteti i djegies ka tejkaluar shumë atë të varrimeve, qyteti po studion mundësinë e kthimit të një pjese të një prej varrezave të tij (St-Léonard) në park. Disa pjesë të varrezave tashmë janë shndërruar në livadhe me lule. Megjithatë, një pjesë e saj mund të shndërrohet në park. Edhe pse është e rëndësishme që këto zona të mos bëhen vende të përdorura për sport dhe rekreacion, tha një person duke parë ndryshimet, përcjell tutje albinfo.ch.

Një gjurmë edukative e parcelave të famshme të varrimit është një ide tjetër. Në kantonin e Friburgut janë ruajtur 180 vende varrimi për arsye historike.

Një operator funerali në Fribourg tha se në vitin 1980 25% zgjodhën djegien dhe 75% varrimin. Sot, 90% janë duke zgjedhur për djegje.

Problemi i përdorimit të varrezave të pashfrytëzuara është më pak problematik në qytetet e vogla ku mund të kthehet lehtësisht në gjendjen e tij origjinale. Në qytete, varrezat janë të rrethuara shpesh nga zona të ndërtuara. Një tjetër ndryshim ka qenë humbja për pak e një profesioni. Shumë prodhues të gurëve të varrit kanë dalë jashtë biznesit.

Publikime te ngjashme