fbpx

Zëdhënësi i BE-së: Dialog mes Kosovës dhe Serbisë deri kur të zgjidhen përgjithmonë të gjitha çështjet

HomeLajmeKosovë

Zëdhënësi i BE-së: Dialog mes Kosovës dhe Serbisë deri kur të zgjidhen përgjithmonë të gjitha çështjet

Takimet në nivelin e ekspertwve dhe në nivelin e lartë politik brenda dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës do të vazhdojnë derisa të gjenden zgjidhje të pranueshme reciprokisht për të gjitha çështjet e hapura një herë e përgjithmonë, tha zëdhënësi i BE Peter Stano.

Pasi u pyetën nga korrespodentët e Brukselit për të sqaruar saktësisht se çfarë u diskutua në takimin e ekspertëve nga Kosova dhe Serbia, pas së cilës të dyja palët lëshuan deklarata kontradiktore, Stano përsëriti se BE-ja si ndërmjetëse nuk dëshiron të komentojë “çdo hap” të procesit, shkruan Tanjug.

Ndërkaq, koordinatori shtetëror i Kosovës për dialogun me Serbinë, Skënder Hyseni, ka thënë se Serbia është treguar jokonstruktive në takimin që kanë pasë dje në Bruksel në nivel ekspertësh.

COMMENTS

x