fbpx

Xhamitë cak i hanjave në Kosovë: Kryhet vedhje e rëndë edhe në Pejë

HomeLajmeKosovë

Xhamitë cak i hanjave në Kosovë: Kryhet vedhje e rëndë edhe në Pejë

Me datё 14.08.2020, Policia ёshtё njoftuar se nё brendi tё njё objekti fetar (xhami) nё fashtin Vitomiricё-Pejё, ka ndodhur njё vjedhje e rёndё, trasnmeton Gazeta Metro.

Njësitet relevante nga Stacioni Policor nё Pejё menjёherё iu kanё pёrgjigjur vendit tё ngjarjёs dhe janё marrё me rastin nё fjalё.

Gjithashtu me datё 30.08.2020 ne tё njëjtin objekt përsëri ka ndodhur rasti i njëjtë.

Njësiti i hetimeve pranё Stacionit Policor nё Pejё pas njё pune intensive operativo-hetimore ma datё 02.09.2020, ka arritur tё identifikoj tё dyshuarin:

  • G. i lindur me (2001) m/kosovar.

Me 14 gusht të këtij viti, Policia ishte njoftuar se nё brendi tё njё xhamie nё fashtin Vitomiricё të Pejёs, ka ndodhur njё vjedhje e rёndё.

Njësitet relevante nga Stacioni Policor nё Pejё menjёherё iu kanё pёrgjigjur vendit tё ngjarjes dhe janё marrё me rastin nё fjalё.

Gjithashtu me datё 30 gusht në tё njëjtin objekt përsëri ka ndodhur rasti i njëjtë.

Njësiti i hetimeve pranё Stacionit Policor nё Pejё pas njё pune intensive operativo-hetimore të mërkurën e 2 shtatorit ka arritur tё identifikojë tё dyshuarin: A. G., lindur më 2001, mashkull kosovar.

Nё koordinim tё plotë me Stacionin Policor nё Malishevё i dyshuari ёshtё arrestuar dhe i njëjti me urdhër tё Prokurorit tё shtetit pas intervistimit nga hetuesit e Stacionit Policor Pejё është ndaluar pёr 48 orë.

Kujtojmë, qё edhe javёn e kaluar nё Gjilan janё thyer dy xhami dhe janё vjedhur paratё qё ishin dedikuar pёr bamirёsi.

COMMENTS