Connect with us

Kosovë

Vetëm Vetvendosje kujtohet për ditën botërore të ajrit të pastër…

Published

on

U mblodhën tek sheshi para Komunës së Ferizajt.

Janë deputetë e aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosjes. I fikën automobilët dhe me biçikleta ia mësyjnë fshatit Nerodime të Ferizajt, në Ditën ndërkombëtare të Ajrit të Pastër. Jo për të thithur ajër të pastër, por të pastruar hapësirën tek Bashkimi i lumenjve.

Rrugës u vërejt lodhja, por për Kryetarin e Vetëvendosjes në Ferizaj, Valon Ramadani ishte më e rëndësishme, që Ferizaj, të ketë më shumë gjelbërim dhe mjedis të pastër.

“Sot ne si Qendër e LVV-së së bashku me aktivistë e deputetë kemi pasur një aktivitet për ditën ndërkombëtare të ajrit të pastër. Motoja e këtij aktiviteti ka qenë “Për tokën, ujin dhe ajrin” dhe aktivistët iu bashkëngjitën këtij aktiviteti me biçikleta nga sheshi i qytetit deri në Nerodime dhe pasi që erdhëm këtu kemi vazhduar me aktivitetin tjetër, pra pastrimin e ambientit që ishte i mbushur me mbeturina e këto pjesë të Ferizajt janë mushkëritë e qytetit dhe duhet të jenë të pastra”.

Valon Ramadani – Kryetar i Vetëvendosjes në Ferizaj

Kësaj kauze për pastrimin e këtij vendi iu bashkangjit edhe aktivistja e mjedisit dhe njëkohësisht kryesuesja e Komisionit për Mjedis në Kuvendin e Kosovës, Fitore Dalipi-Pacolli, e cila thotë se po mungon kujdesi ndaj natyrës.

“Me gjithë dëshirë iu bashkangjita këtij aktiviteti të aktivistëve të Ferizajt, ku erdhëm me biçikleta dhe të pastrojmë këtë pjesë të bukur të Ferizajt. Ky është mesazh për gjithë qytetarët e Kosovës, sepse ashtu siç e trajtojmë ne natyrën ashtu na trajton ajo ne. Nëse ne e ndotim natyrën, ujin, tokën, e ndotim ushqimin të cilin e hamë. Nëse e trajtojmë natyrën me kujdes dhe e mbajmë të pastër atëherë edhe ne do të jemi më të shëndetshëm. Është shumë me rëndësi që të vetëdijesohemi si qytetarë që ta mbajmë vendin tonë të pastër sepse nuk kemi vend tjetër. Institucionet lokale duhet të kujdesen më shumë për mbeturinat, të krijojnë një sistem për mbledhjen e mbeturinave dhe qytetarët duhet të mbrojnë natyrën. Pashë që në këtë vend, qytetarët kalojnë një pjesë të mirë të pushimeve të tyre, atëherë pse mos ta mbajmë të pastër që kushdo që vjen ta ketë një ambient të mirë”.

Fitore Dalipi-Pacolli, Deputete e Vetëvendosjes

Teksa në këtë vend vazhdonte pastrimi, aty erdhi edhe një vizitor më interesant. /TV TEMA

Advertisement
Comments