fbpx
HomeLajmeKosovë

Vendimi i qeverise: s’ka pushim të hënave kur festat zyrtare bien në vikend

Qeveria e Kosovës në mbledhjen korresponduese me kryeministrin Avdullah Hoti ka miratuar projektligje, vendime dhe dokumente të tjera të fushës së përgjegjësive kushtetuese dhe ligjore.

Ndër to ka marrë vendim që në ditët e festave zyrtare kur i bie e shtunë ose e diel, nuk do të pushohet më të hënën.

Qeveria vlerëson nismën legjislative të iniciuar nga deputetët propozues të Kuvendit të Republikës së Kosovës për miratimin e Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për festat zyrtare në Republikën e Kosovës, nëpërmjet së cilës krijohet baza ligjore për shënimin e Ditës së Egjiptianëve më 24 qershor, si ditë memoriale.

“Qeveria e konsideron të nevojshme që ky projektligj duhet të plotësohet dhe ndryshohet dhe neni 4 të fshihet në tërësi dhe të riformulohet si në vijim: “Kur ditët e festave zyrtare të cekura në nenin 2 të këtij ligji bien ditën e shtunë ose të diel, nuk do të jenë ditë pushimi ditët pasardhëse të punës”.

COMMENTS