“Vëllezër prej gjakut” – BBC eksploron botën e ultranacionalistëve pro-rusë në Serbi

0 minutes, 53 seconds Read

Pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia, vendet në mbarë botën u desh të mbanin anën.

Shumica në Perëndim mbajtën anën e Ukrainës, por në Serbi, një lëvizje e konsiderueshme nacionaliste pro-ruse filloi të bëhej më e dukshme.

Këto grupe jo vetëm që lidhen me Moskën, por gjithashtu paraqesin një perspektivë të qartë antiperëndimore.

Kjo mund të thuhet edhe për faktin se pak më shumë se një javë pasi tanket ruse u futën në Ukrainë, mijëra serbë dolën në rrugët e Beogradit.

Ata tundnin flamujt rusë dhe mbanin shenjat pro-luftës Z dhe portretet e presidentit rus, Vladimir Putin.

Organizatori i protestës, Damjan Knezevic, doli në skenë, duke u bërë thirrje serbëve që të mbështesin rusët.

Për të kuptuar pse, reporterja Jovana Geogievski, duke punuar me BBC Eye Investigations, ndoqi ultra-nacionalistin Knezevic gjatë vitit më pas.

Përmes një dokumentari, ajo dhe ekipi i saj kanë “eksploruar” botën e ultranacionalistëve pro-rusë në Serbi./Telegrafi

Publikime te ngjashme