Vdes infermierja që refuzoi të vaksinohej, la pas dy fëmijë me nevoja të veçanta

HomeKosovë

Vdes infermierja që refuzoi të vaksinohej, la pas dy fëmijë me nevoja të veçanta

Një infermiere në Idaho, nënë e dy fëmijëve me nevoja të veçanta, ka vdekur nga COVID-19 pasi refuzoi të vaksinohej dhe gjithashtu u bëri thirrje të dashurve të saj që mos ta bëjnë një gjë të tillë.

Natalie Rise, 46 vjeç, vdiq më 22 gusht, pak pasi nëna e saj e pavaksinuar u dërgua gjithashtu në spital me COVID-19.

Infermierët e zgjuan nënën e Natalie nga koma e shkaktuar nga mjekësia për t’i treguar asaj për vdekjen e vajzës së saj.

Tani vëllai i Natalie, Daryl Rise, ka lënë punën e tij për t’u kujdesur për dy fëmijët e saj.

Natalie, një infermiere e regjistruar nga Coeur d’Alene, kishte punuar si punëtore e kujdesit shëndetësor në shtëpi para se të linte punën për binjakët e saj 10 vjeçar me nevoja të veçanta. Binjakët, një djalë dhe një vajzë, kanë sindromën Joubert, një çrregullim gjenetik që zakonisht përfshin mungesën e kontrollit të muskujve, modelet jonormale të frymëmarrjes, apnea e gjumit, lëvizjet jonormale të syve dhe gjuhës dhe tonin e ulët të muskujve. Djali i saj ka bërë disa operacione të mëdha në tru.

Por pavarësisht trajnimit të saj dhe dy fëmijëve me kushte mjekësore nën kujdesin e saj, Natalie nuk pranoi të vaksinohej kundër COVID-19.

Natalie tha se nuk kishte pasur studime të mjaftueshme mbi vaksinën. Disa nga anëtarët e familjes së saj duket se i dëgjuan lutjet e saj kundër vaksinës, përfshirë nënën e saj, e cila është gjithashtu e pavaksinuar.

COMMENTS