fbpx

Vaj palme po përdoret shumë në industrinë ushqimore, por a i dini efektet anësore të tij ?

HomeLifestyleShendetësi

Vaj palme po përdoret shumë në industrinë ushqimore, por a i dini efektet anësore të tij ?

Ne çdo ditë konsumojmë produkte të ndryshme për të cilat edhe duhet të kemi më shumë informata për përbërësit, por kemi raste kur njerëzit kanë pak informacjone për produktet dhe shpesh mungesa e informacjonit mund të ndikoj negativisht në shëndetin e tyre.

Shumë produkte të cilat ne i konsumojmë çdo dite përmbajnë vaj palme i cili është i dëmshëm për organizmin tonë dhe ky vaj gjendet në produkte që konsumohen kryesisht në mëngjes, sidomos në biskota dhe drithëra të përziera me ëmbëlsues.

Vaj i palmës ose “vaj vegjetal” nxirret nga frutat e pemëve të palmës, i cili përmbanë një sasi të madhe të yndyrnave të ngopura dhe numri shumë i madh i kalorive e bën këtë vaj një zgjedhje jo të mirë për shëndetin e njeriut.

Efekti i vajit të palmës në trup është i pa riparueshëm, sipas Universitetit të Barit, Pisës dhe Padovës, në bashkëpunim me Shoqërinë Italiane të Diabetit, vaji i palmës i shkatërron qelizat e pankreasit që prodhojnë insulinë. Po ashtu ky vaj shkakton probleme në zemër, tension të lartë të gjakut, ndihmon në bllokimin e enëve të gjakut etj.

Për të shmangur anët negative të këtij vaji, zgjedh produkte që kanë etiketa me informacjone të qarta, një etikë të tillë për produkte pa vaj palme mund ta gjeni në të gjitha produktet e brendit të njohur COOP.

Një brend të tillë me produkte që plotësojnë nevojat dhe kërkesat e konsumatorëve si gjithmonë mund ta gjeni në të gjitha pikat e Supër Vivës.

Shëndeti, besimi dhe kënaqësia e konsumatorëve konsiderohet si obligim për një rrjet të tillë të marketeve!

COMMENTS

x