Ushtria e SHBA-ve më e forta në Botë, ku renditët Shqipëria e ku Kosova!?

0 minutes, 35 seconds Read

Sipas Global Firepower, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë ushtrinë më të fortë në botë. Pas tyre vjen Rusia, Kina, India dhe Mbretëria e Bashkuar.

Nga 145 shtete të botës, Kosova renditet e 134-a për nga fuqia ushtarake, sipas një raporti të GlobalFirepower. Pas Kosovës renditen shtete si Panamaja, Republika e Afrikës Qendrore, Islanda, Sierra Leone.

Në këtë renditje, nga shtetet e Ballkanit, më e forta është Greqia, e renditur në vendin e 30, pasuar nga Rumania që renditet e 47-a, Serbia e 58-a, Bullgaria e 59-a, Kroacia e 69-a, Sllovenia e 86-a, Shqipëria e 91-a, Maqedonia e Veriut e 108-a, Mali i Zi i 109-i dhe Bosnja dhe Hercegovina e 133-a.

Publikime te ngjashme