Ushtria amerikane teston bombën më të re 900 kilogramëshe, anijen për transportimin e mallrave e ndan në dysh

0 minutes, 55 seconds Read

Ushtria amerikane ka publikuar së fundmi pamjet kur një anije për transportimin e mallrave ndahet në dysh, kur goditet nga një bombë 900 kilogramëshe e njohur si “Joint Direct Attack Munition”, që u hodh nga ajri me një aeroplan të tipit F-15 E Strike Eagle.

Videoja është realizuar në prill të vitit të kaluar dhe zgjat rreth një minutë, kur shihet sesi anija e mallrave fundoset në Gjirin e Meksikës.

Një vit më vonë JDAM, shihet sesi bie pingul nga aji dhe e ndanë anijen në dyshë.

Madje momenti i fundosjes është filmuar edhe nga kamera e vendosur në anije, ku shfaq më së miri fuqinë e kësaj bombe që u përdor mbi një anije për herë të parë.

JDAM është testuar nga laboratori kërkimor i forcave ajrore amerikane dhe quhet “raketa fundosëse”, për faktin se brenda një kohe shumë të shkurtër e fundos plotësisht një anije.

Kostoja e një bombe të tillë që u testua në Gjirin e Meksikës kushton 30 mijë dollarë.

Publikime te ngjashme