fbpx

Turqia po ndihmon Ushtrinë e Kosovës, alarmojnë mediat serbe!

HomeLajmeKosovë

Turqia po ndihmon Ushtrinë e Kosovës, alarmojnë mediat serbe!

Se sa e ndjeshme është Serbia kur bëhet fjalë për ndihmat e Turqisë dhënë ushtrisë së Kosovës, tregon edhe rasti i tanishëm i gatishmërisë turke të aftësojë ushtrinë tonë edhe për rastet më të ndjeshme.

Kështu, aftësimi i pilotëve tanë për aeroplanë dhe tanke, i parashutëve, i komandove dhe i profile tjera, janë vetëm disa nga format e ndihmës turke që po i bënë Kosovës.

Bazuar në mediet serbe, e sidomos në gazetën “Kurir” e cila përmend një sondazh të bërë në Serbi ditëve të fundit, në pyetjen se cilat fjalë apo fjali kanë qenë më irrituese për ju në këta muajt e fundit, nga tri përgjigjet e dhëna, dy kishin të bënin me Kosovën dhe shqiptarët. E para ishte “Ushtria e Kosovës” ndërsa e dyta “Turqia po ndihmon shqiptarët e Kosovës të bëjnë ushtrinë e tyre”.

Të mos harrojmë, Serbia asnjëherë nuk do t’i harrojë b0mbardimet e aeroplanëve turk mbi caqet strategjike brenda Serbisë.

Ishin momente të ndjeshme kur NATO i shpalli lutfë Serbisë. Atëbotë, gjithandej flitej se aeroplanët e disa vendeve anëtare të NATO-s nuk e kryenin punën e tyre si duhet. Ata aeroplanë, në vend se t’i g0disnin caqet e targetuara, bombat e tyre i hidhnin nëpër male. Këto veprime shantazhi kishin irrituar ushtrinë turke e cila, me insistimin dhe precizitetin më të madh hodhi në ajër kasarnet, urat dhe pikat tjera strategjike të Serbisë./KosovaPost

COMMENTS

x