fbpx
HomeTech

Tingulli i mbylljes së dyerve është një nga më të rëndësishmit për inxhinierët e makinave

Tingulli i ndezjes së makinës nuk është i vetmi tingull thelbësor për krijimin e një përshtypje të mirë për një makinë.

Sigurisht, kur bëhet fjalë për tingujt e makinave, kur bëhet fjalë për përdoruesit, tingulli i ndezjes së një makine është ndoshta më i rëndësishmi, dhe pastaj ka tinguj të padëshiruar që ne nuk duam t’i dëgjojmë në makinën tonë, transmeton Telegrafi.

Dhe tingulli që prodhuesit i kushtojnë shumë vëmendje është ai që gjeneron kur mbyllen dyert.

Siç shkruan revista Mel, tingulli i mbylljes së dyerve është një nga më të rëndësishmet për inxhinierët në hartimin e makinave.

Ai tingull që vjen si rezultat i “bashkimit” të dy sipërfaqeve duhet të jetë i lirë nga çdo gjëmim.

Duhet të jetë i heshtur, por i tillë që të jep përshtypjen e qëndrueshmërisë dhe cilësisë.

Një metal kur godet metalin tjetër nuk është një tingull i mirë nga një derë makine kur mbyllet.

Prandaj, ndërtimi i derës përdor një numër materialesh dhe disa zgjidhje projektimi.

Një pjesë e kredisë i shkon edhe gomave në dyer, por shumë më tepër shkon në hartimin e vetë sipërfaqeve për të gjeneruar tingullin e duhur. /Telegrafi/

COMMENTS

x