fbpx

Thënie të Chaplinit: Një ditë pa qeshur, është një ditë e çuar dëm

HomeKulturë

Thënie të Chaplinit: Një ditë pa qeshur, është një ditë e çuar dëm

 • Karakteri i vërtetë i një burri shfaqet kur ai është i dehur.
 • Që të qeshësh me të vërtetë, duhet ta marrësh dhimbjen tënde dhe të luash me të!
 • Më pëlqen gjithmonë që të eci në shi, kështu askush nuk do të më shohë duke qarë.
 • Jam në paqe me Zotin; konflikti im është me Njeriun.
 • Mendojmë shumë dhe ndjejmë pak.
 • Një prej ironive të jetës është që të bësh gjënë e gabuar, në momentin e duhur.
 • Asgjë nuk është e përhershme në këtë botë të ligë – as edhe telashet.
 • Në fund, çdo gjë është një shaka.
 • Imagjinata nuk është asgjë, pa veprimin.
 • Dhimbja ime mund të jetë arsyeja për të qeshurën e dikujt. Por, e qeshura ime nuk duhet të jetë kurrë arsyeja për dhimbjen e dikujt.
 • Të ndihmosh një mik në nevojë është e kollajtë, por t’i japësh atij kohën tënde nuk është gjithmonë e favorshme.
 • Gjëja më e trishtë që mund të imagjinoj është që të mësohem me luksin.
 • Nuk do ta gjesh asnjëherë ylberin, nëse sheh poshtë.
 • Unë mbetem një gjë, dhe vetëm një gjë, dhe kjo është një kloun. Më vendos në një avion shumë më të lartë sesa çdo politikan.
 • Fjalët nuk kushtojnë. Gjëja më e madhe që mund të thuash është “elefant”.
 • Ne të gjithë duam të ndihmojmë njëri-tjetrin. Të tilla janë qeniet njerëzore. Duam të jetojmë me lumturinë e njëri-tjetrit, jo me mjerimin e njëri-tjetrit.
 • Mbaje mend: gjithmonë mund të përkulesh dhe të mos kapësh asgjë në tokë.
 • Jeta është tragjedi kur e sheh nga afër, por kur e sheh nga larg është një komedi.
 • Pushteti të duhet vetëm kur duhet të bësh diçka të dëmshme, përndryshe dashuria mjafton për të bërë çdo gjë.
 • Dështimi është i parëndësishëm. Duhet kurajë për t’u shfaqur si budalla.
 • Për çfarë të duhet një kuptim? Jeta është një dëshirë, jo një kuptim.
 • Jeta do të ishte e mrekullueshme nëse njerëzit do të mund të të linin rehat.
 • Aktorët kërkojnë refuzimin. Nëse nuk e marrin, e refuzojnë vetveten.
 • E qeshura është zbutësi i dhimbjes. /Njëshi/

COMMENTS