fbpx

Thaçi falë shtatë të burgosur, në mesin e tyre dy të burgosur për vrasje

HomeLajmeKosovë

Thaçi falë shtatë të burgosur, në mesin e tyre dy të burgosur për vrasje

President i Kosovës, Hashim Thaçi ka falur shtatë persona të burgosur me anë të dekretit.

Thaçi ka falur me datë më datën 28 korrik shtatë të burgosurit duke hequr disa vite dënim secilit prej tyre, teksa një ditë më vonë dekreti është publikuar edhe në Gazetën Zyrtare.

Me këtë rast, ministria e Drejtësisë obligohet për zbatimin e dekretit në fjalë.

Vlen të cekët se në mesin e këtyre shtatë personave, janë edhe dy të burgosur për vrasje, Luz Allakaj nga Gjakova dhe Muhamet Vishaj nga Deçani.

I pari ishte i dënuar për vrasje të dyfishtë në vitin 2014, përfshirë një të mitur, ndërsa i dyti ishte dënuar me 15 vjet burgim për dy vrasje në vitin 1999.

COMMENTS