Connect with us

Kosovë

Të hënën Kuvendi rikthehet nga pushimet, mban seancë

Published

on

Kuvendi i Kosovës të hënën do të nis punën, ku në këtë ditë do të mbahet mbledhja e Kryesisë.

Kjo mbledhje është thirrur të nisë në orën 13:00.

Në mbledhje pritet të caktohet seanca e ardhshme, duke zyrtarizuar kështu nisjen e sesionit vjeshtor pas pushimit gjatë verës.

Kryesia do të shqyrtojë shumë pika të cilat kanë mbetur nga sesioni pranveror i punës së legjislativit.

Rendi i plotë i ditës​ i mbledhjes së Kryesisë:

Miratimi i procesverbali të mbledhjes së mëparshme të Kryesisë së Kuvendit,
Pikat e papërfunduara nga seanca plenare e mbajtur më 16, 19, 21, 28 korrik dhe 6 gusht 2021:
Votimi i Projektligjit nr.08/L-006 për ratifikimin e amendamentimit të Marrëveshjes ndërkombëtare me Bankën Evropiane për Investime (BEI), për financimin e Projektit për rehabilitimin e linjës hekurudhore 10,
Votimi i Projektligjit nr.08/L-008 për ratifikimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit dhe Agjencisë Austriake për Zhvillim për zbatimin e Projektit “Hulumtimi dhe shkencat e aplikuara në arsimin e lartë + (HERAS+) (ada numri referues 8116-00-2020)”,
Votimi i kërkesës së Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe Infrastrukturë për ndryshimin e emërtimit të këtij komisioni.
III. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare e mbajtur më 12 gusht 2021:

Votimi i Raportit vjetor të Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale të Kosovës për vitin 2020.
Përgatitjet për Seancë plenare:
Deklarimet jashtë rendit të ditës,
Pyetjet parlamentare,
Miratimi i procesverbalitve nga seancaat e mëparshme,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-013 për të drejtat pronësore të shtetasve të huaj në Republikën e Kosovës,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-017 për Agjencinë për parandalimin e korrupsionit,
Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për 8 (tetë) anëtarë nga komuniteti shqiptarë dhe 1 (një) anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së. ​
Shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave

Advertisement
Comments