Statistikat për 20 Vvjet, Kina pushton tregun që dikur e zotëronte Amerika

HomeBota

Statistikat për 20 Vvjet, Kina pushton tregun që dikur e zotëronte Amerika

Mediumi britanik, The Economist, ka ndarë një grafikë që tregon dallimin e madh brenda 20 vjetëve të numrit të shteteve të cilat tregëtojnë më shumë me Shtetet e Bashkuara, me Kinën dhe shtetet tjera.

Në këtë grafikë shihet qartë se sa më e pranishme kishte qenë SHBA-ja në treg më 2000, teksa më 2020 është Kina ajo që dominon.

Me ngjyrë të kaltër paraqitet SHBA-ja ndërkaq me të portokalltë Kina, e që edhe vizualisht vërehet se sa shumë dominon portokallia para së kaltrës në të tashmen.

COMMENTS