Si asnjëherë me parë, hapja soleme e botërorit bëhet me ajet kuranor: “O ju njerëz..” (Video)

1 minute, 12 seconds Read

Kupa e Botës këtë vit po mbahet në një vend mysliman arab.

Një vend që nuk iu nënshtrua udhëzimeve specifike ndërkombëtare për të pritur këtë turne madhështor, por sipas gazetës angleze Daily Star, Katari, si mikpritës i këtij turneu, iu përmbajt të gjitha ligjeve të sheriatit dhe islamit gjatë Kupës së Botës.

Gjatë ceremonisë së hapjes së festivalit më të madh të futbollit në botë, u recituan vargjet nga Kurani i madhërishëm në fillim të ceremonisë së hapjes së Kupës së Botës FIFA Katar 2022.

Katari është i përkushtuar për të ruajtur zakonet dhe traditat islame, pasi Kupa Botërore do të jetë një mundësi e shkëlqyer për të ndryshuar imazhin e rremë të botës arabe dhe islame, e cila është një sfidë e madhe që Katari mund ta kapërcejë duke pritur në mënyrë të shkëlqyer më të shquarit.

Dje (e shtunë) në festivalin e tifozëve të FIFA-s u ndërprenë festimet dhe muzika deri në fund të namazit.

Kampionati i 22-të Botëror i Futbollit për meshkuj është planifikuar të mbahet në Katar nga sot (e diel), 20 nëntor deri më 18 dhjetor 2022.

Vargjet e kuranit u recituan nga aktori i famshëm Morgan Freeman dhe një përson me aftësi të kufizuar nga Katari.

 

Publikime te ngjashme