fbpx

Shteti merr një vendim të ri për sekuestrimin e villave të e vëllezërve të Hashim Thaçit, gjyqtarëve e politikanëve!

HomeLajmeKosovë

Shteti merr një vendim të ri për sekuestrimin e villave të e vëllezërve të Hashim Thaçit, gjyqtarëve e politikanëve!

Aksioni i bujshëm i sekuestrimit të villave në Brezovicë ka përfshirë edhe dy vëllezërit biznesmenë të ish-presidentit Hashim Thaçi. Secili ka nga një villë të ndërtuar në ketë zonë turistike.

Por, prej datës 11 tetor nuk mund t’i shfrytëzojnë më.

Lidhur me këtë rast, por edhe me rastet tjera Gjykata ka aprovuar kërkesën e Prokurorit, për sekuestrimin e përkohshëm të villave në Brezovicë.

Lajmin për sekuestrimin e përkohshëm të 75 pronave e ka konfirmuar për “Betimin për Drejtësi”, Shaqë Curri, gjykatës i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore në Pejë.

“Kam urdhëruar sekuestrimin e përkohshëm”, ka thënë Curri.

Vikend-shtëpizat e ndërtuara ilegalisht në zonën e dytë të parkut kombëtar “Sharri” u sekuestruan muajin që shkoi. Atyre iu ngjitën shiritat i Policisë dhe iu ndaluan punimet. Pronarët e tyre do të njofton për sekuestrimin e tyre.

Prokurori i operacionit “Brezovica”, Rasim Maloku, në një intervistë për Gazetën Insajderi tha se janë në pritje të vendimit të Gjykatës për rrënimin e tyre.

“Ne do të paraqesim kërkesën tek gjykata për rrënimin e tyre. Është vendimi përfundimtar i gjykatës që me i rrënu këto objekte, është çështje ligjore dhe besojmë që edhe gjykata do të marr vendim për rrënimin e tyre”, tha Maloku.