Connect with us

Lajme

SHBA me sanksione të reja ndaj politikanëve të Serbisë në fund të janarit, Janjiq: Cak luftënxitësit dhe etnonacionalistët

Published

on

Pas Shqipërisë, Kosovës e Bosnjës dhe Hercegovinës, cak i sanksioneve të Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pritet të jenë edhe disa politikanë në Serbi. Analisti serb, Dushan Janjiq, tha se cak i këtyre sanksioneve në Serbi pritet të jenë luftënxitësit dhe etnonacionalistët.

Fundi i janarit pritet t’i zbulojë emrat e politikanëve serbë të cilët do të bëhen persona të padëshiruar në tokën e SHBA-së.

“Kur fola për sanksionet herën e kaluar, fola për sanksionet gjermane! BE-ja nuk ka fuqi të arrijë një konsensus për sanksionet! Vendet individuale, 20 prej tyre, do të vendosin sanksione individuale! Gjermania është në mesin e tyre! E dyta Faza e sanksioneve aktualisht është duke u zhvilluar! Faza e parë ishte Kosova dhe Serbia! Sanksione të reja po përgatiten edhe për Serbinë! Emrat do të dihen deri në fund të janarit! Kjo ishte njoftimi i Vuçiqit se serbët po kalojnë kohë të vështira!”, është shprehur Janjiq.

Sipas analistit, fokusi i këtyre sanksioneve është tek korrupsioni.

“Fokusi i këtyre sanksioneve është te korrupsioni dhe kur fokusi është te korrupsioni do të thotë se është vërtetuar! Këto janë lëvizje ligjore të dizajnuara seriozisht! Amerika do të ketë këshilltarë specialë në ambasadat e saj që do të monitorojnë zbatimin e sanksioneve! Ekziston një mekanizëm bashkëpunimi mes SDA-së dhe prokurorive të Ballkanit Perëndimor!”, ka thënë Janjiq.

Gjithashtu Janjiq tha se cak kryesor i këtyre sanksioneve janë politikanët luftnxitës dhe ata që nxisin urrejtje etnonacionaliste.

“Këto sanksione janë të dizajnuara me qëllime shumë të qarta politike! Janë të drejtuara kundër të gjitha politikave që nxisin luftë dhe urrejtje etnonacionaliste! Tani hapësira është e hapur që Schmidt të veprojë me fuqitë e Bonit! Askush nuk do të lypë; hapësira është e hapur për veprim! Kjo nuk është shaka ajo që po bën Dodik! Nuk është për t’u nënvlerësuar ajo që po bën Çoviç! SDA i ka marrë seriozisht këto sanksione dhe pret sanksione në rrethet e saj!”, shtoi Janjiq.

Advertisement
Comments