fbpx
HomeLifestyleLove

Sa kalori konsumohen gjatë aktit seksit?

Gjatë seksit, në varësi të pozicionit, aktivizohen pothuajse të gjithë muskujt e trupit, kështu që nuk është për t’u habitur që shumë kalori humbasin me këtë aktivitet.

Përkatësisht, seksologët pohojnë se 150 kalori konsumohen në gjysmë ore seksi, ndërsa seksi pak më i apasionuar konsumon deri në 350 kalori, që është e barabartë me vrapimin për gjysmë ore.

Rezultatet e publikuara në revistën “Plos One” tregojnë se burrat djegin 100 kalori gjatë seksit mesatar, dhe gratë rreth 69 kalori. Studiuesit kanë vlerësuar se burrat mund të djegin rreth 4.2 kalori në minutë gjatë seksit, ndërsa gratë djegin 3.1 kalori, shkruan Men’s Health. Në vitin 2013, shkencëtarët nga Universiteti i Montrealit u përpoqën t’i përgjigjen kësaj pyetjeje.

“Burrat mund të jenë më aktivë fizikisht gjatë seksit, gjë që shpjegon potencialisht pse digjen më shumë kalori,” tha autori i studimit Antony Karelis.

Sidoqoftë, gratë gjithashtu duhet të mësojnë të kontrollojnë orgazmën e tyre dhe ta mbajnë partnerin e tyre për aq kohë sa të jetë e mundur, duke aktivizuar kështu muskujt e shpatullave, krahëve dhe kofshëve.

Nëse gratë pozicionohen në mënyrë që këmbët e tyre të prekin shtratin ose dyshemenë, ata do të aktivizojnë një numër të madh të muskujve. Ekspertët theksojnë gjithashtu se seksi është një ushtrim i mirë dhe rekomandojnë që të praktikohet shpesh.

COMMENTS