fbpx

Rekrutët rusë të zemëruar i bërtasin komandantit për shkak të pajisjeve të dobëta, madje njëri e godet (Video)

HomeLajmeBota

Rekrutët rusë të zemëruar i bërtasin komandantit për shkak të pajisjeve të dobëta, madje njëri e godet (Video)

Një video e rekrutëve rusë, të pakënaqur me pajisjet dhe stërvitjen që merrnin, i bërtiste komandantit, madje njëri prej tyre e goditi me grusht në gjoks. Bashkë me videon që qarkullon në Twitter, shpjegohet se bëhet fjalë për një qendër ushtarake pranë Moskës.

“Çfarë po ndodh…? Ky është sakrilegj, të shtëna të rreme, stërvitje të rreme, marshime të rreme. Ngarkoni dy tanke, qëlloni një armik imagjinar në rrezen e tankeve? Sa herë? Dy herë në rreze dhe një herë në gjuajtje kontrolli? Vetëm një herë ishim në poligon me qitës. Pjesën tjetër të kohës ishim duke masturbuar në poligonin e qitjes!” dëgjohet ushtari duke i bërtitur komandantit në video.

“Deri tani Ministria e Mbrojtjes ka qenë e vetmja që ka biseduar me ne. Unë pyes përsëri pse po synojmë këmbësorinë imagjinare armike? Ku janë objektivat në lëvizje? Pse kemi ushtrime të qitjes në poligonin e tankeve?”, shtoi ai.

Komandanti u përgjigj se ka njësi të tjera që duhet të trajnohen paralelisht me to, prandaj nuk ka vend të mjaftueshëm për të gjithë.

“Do të vij në seli dhe do të filloj të shqye gjymtyrët, një nga një çdo 15 minuta, derisa të marr përgjigje! Mos mbani urdhra direkt nga komandanti i përgjithshëm për uniformat, për stërvitjen e të mobilizuarve. Duhet të arrestohesh!”.

“Pse na i ke dhënë ato këmisha kineze dhe jo jelekët ushtarakë? Askush nuk donte të provonte nëse është antiplumb”.

Në sfond dëgjohen ushtarë të tjerë duke bërtitur se kanë testuar jelekët që u janë dhënë dhe se plumbat i kanë shpuar. Komandanti u përpoq t’i bindte se nuk ishte e vërtetë, gjë që çoi në një debat. Ushtarët bërtisnin se kishin marrë udhëzime kontradiktore për stërvitjen në pajisje ushtarake dhe se disa prej tyre po blinin jelekët e tyre dhe pajisje të tjera.

Në fund të videos, ushtari i zemëruar godet me grusht komandantin në gjoks dhe vazhdon ta kërcënojë, ndërsa ushtarët e tjerë qeshin. “Nuk do të shërbeni me ne dhe do të uleni në llogore. Nesër do të ikim dhe ju do të na harroni! Mos fol me ne”, përfundoi ushtari. /Ballkani.info