fbpx

Rama shkon në Athinë për të takuar Princin e Kurorës së Arabisë Saudite, çfarë u diskutua mes dy liderëve

HomeLajmeShqiperi

Rama shkon në Athinë për të takuar Princin e Kurorës së Arabisë Saudite, çfarë u diskutua mes dy liderëve

Kryeministri Edi Rama duket se ka shkuar në Athinë për të takuar Princin e Kurorës së Arabisë Saudite Mohammed bin Salman bin Abdulaziz. Ky i fundit ndodhej në një vizitë zyrtare në vendin fqinj.

Princi i Kurorës Saudite dhe Kryeministër i Shqipëria rishikuan marrëdhëniet dhe aspektet miqësore të bashkëpunimit dypalësh në fusha të ndryshme
Lartësia e Tij Mbretërore Princi Mohammed bin Salman bin Abdulaziz,

Princi i Kurorës dhe Zëvendëskryeministri saudit, dhe Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka zhvilluar një takim të zgjeruar në Athinë, Greqi, të mërkurën, ku të dy palët diskutuan marrëdhëniet miqësore dhe mjetet e bashkëpunimit në fusha të ndryshme dhe mënyrat për t’i mbështetur dhe zhvilluar ato, përveç rishikimit, zhvillimet dhe përpjekjet rajonale dhe ndërkombëtare të bëra në respektin e tyre.

Në takim u diskutua edhe mënyrat për konsolidimin e ekonomisë, partneriteti mes dy vendeve dhe rritja e bashkëpunimit mes dy palëve në fushën politike, duke rritur investimet dhe koordinimi në rajon dhe ndërkombëtar çështje me interes të përbashkët.

Kryeministri shqiptar shprehu vlerësimin e tij të sinqertë për vendimin e Mbretërisë së Arabisë Saudite për të mbështetur vendin e tij me një shumë prej 50 milionë dollarësh, dhe për Publikun.

Synimi i Fondit të Investimeve për të eksploruar shanset e investimit në Shqipëria me vlerë 200-300 milionë dollarë.

COMMENTS

x