fbpx

Qeveria e Kosovës ndanë 95,2 milionë euro për rimëkëmbje ekonomike

HomeLajmeKosovë

Qeveria e Kosovës ndanë 95,2 milionë euro për rimëkëmbje ekonomike

Një burrë i dyshuar për vrasje, ka arritur të arratiset nga një burg në SHBA- duke u lëshuar nga qelia e tij në katin e 12-të me çarçafët që i kishte lidhur në formë litari, shkruan Independent.

Pablo Robledo, 34-vjeç së bashku me të burgosurin nga e njëjta qeli, Jose Hernandez, kanë përdorur çarçafët për të zbritur në burgu në Oklahoma, transmeton Njëshi.

Në anën tjetër policia në Oklahoma gjatë të premtes ka gjetur dhe arrestuar Robeldon, që tani po qëndron prapa grilave nën akuzën për vrasje të shkallës së parë.

Hernandez ka kërcyer nga litari i improvizuar – më saktësisht nga kati i katërt ku si pasojë ka thyer këmbën, duke i pamundësuar të largohet dhe të kapet sërish nga policia.

Zëdhënësi i burgut Mac Mulling ka bërë të ditur se të burgosurit kishin hedhur nga dritarja “litarin” që të mund të ikin më lehtë nga burgu, e kamerat e sigurisë e kanë filmuar Robledon duke u lëshuar rreth orës 5:30 të mëngjesit.

Në fotografi shihet “litari” i bërë nga çarçafët që janë lidhur dhe që qëndron i varur në ndërtesë. Televizioni KOCO ka rikujtuar se si në vitin 1991 përfunduan punimet e këtij burgu, inxhinierët kishin thënë se për shkak të dizajnit është e pamundur arratisja edhe pse ishin investuar 52 milionë dollarë në këtë objekt.

E pa kaluar dy muaj kishte ndodhur arratisja e parë nga ky burg. Sipas rrëfimeve të banorëve të Oklahomas, 27-vjeçari Bill Linvill kishte thyer dritaren e katit të dytë me fshesë dhe ishte arratisur. Një javë më pas, kishte ndodQeveria e Kosovës në mbledhjen e 21-të ka miratuar vendimet për ndarje të mjeteve për masat e rimëkëmbjes ekonomike pas situatës së shkaktuar nga pandemia e virusit Korona.

Qeveria e Kosovës ka ndarë saktësisht 44,700,152,00 milionë euro për rimëkëmbje ekonomike, shkruan lajmi.net.

Mjetet e ndara kanë për qëllim të rimbursimit të shpenzimeve nga ekzekutimi i masave: Nr. 1.1, Nr. 1.2, Nr. 1.3, Nr. 1.4, Nr. 1.7, Nr. 1.8, Nr. 1.14 dhe Nr. 1.15, sipas Vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës, të datës 30 mars 2020 për aprovimin e Pakos Emergjente Fiskale.

Qeveria e Kosovës gjithashtu ka bërë ndarjen e 50 milionë eurove me qëllim të vazhdimit të ekzekutimit të masave për rimëkëmbje ekonomike dhe ato të pakos emergjente.

Ky është njoftimi i plotë i qeverisë së Kosovës:

Qeveria e Republikës së Kosovës, me kërkesë të kryeministrit Avdullah Hoti, në pajtim me Rregulloren e Punës së Qeverisë, ka zhvilluar mbledhje korresponduese (mbledhje elektronike), të 21-tën me radhë, në të cilën ka miratuar vendimet për ndarje të mjeteve me qëllim të përmbushjes së obligimeve që dalin nga masat për rimëkëmbjen ekonomike të shkaktuar nga pasojat e pandemisë COVID-19.

Pas shqyrtimit, Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar propozimin e Ministrisë së Financave për ndarjen e mjeteve financiare për rimëkëmbje ekonomike në shumë prej dyzet e katër milionë e shtatëqind mijë e një qind e pesëdhjetë e dy euro (44,700,152.00 €). Mjetet e ndara kanë për qëllim të rimbursimit të shpenzimeve nga ekzekutimi i masave: Nr. 1.1, Nr. 1.2, Nr. 1.3, Nr. 1.4, Nr. 1.7, Nr. 1.8, Nr. 1.14 dhe Nr. 1.15, sipas Vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës, të datës 30 mars 2020 për aprovimin e Pakos Emergjente Fiskale.

Po ashtu, Qeveria e Republikës së Kosovës ka aprovuar propozimin e Ministrisë se Financave për ndarjen e mjeteve financiare në shumë prej pesëdhjetë milionë e pesëqind mijë euro (50,500,000.00 €), me qëllim të vazhdimit të ekzekutimit të masave: Nr. 1.3, Nr. 1.7, Nr. 1.8, Nr. 1.14 dhe Nr. 1.15, sipas Vendimit Nr. 01/19 të Qeverisë së Republikës së Kosovës./Lajmi.net

COMMENTS