fbpx

Pse flokët tuaj bëhen shpejt me yndyrë?

HomeLifestyle

Pse flokët tuaj bëhen shpejt me yndyrë?

Nëse keni vërejtur që flokët tuaj janë me yndyrë ditën pas larjes, dhe përveç kësaj, duket shumë e pajetë, ka shumë të ngjarë të bëni gjëra të gabuara që lënë një shenjë në flokët tuaj.

Flokët preken nga shumë faktorë, disa prej të cilëve as nuk lidhen drejtpërdrejt me të, dhe këto janë tre ato kryesore që duhet t’i kushtoni vëmendje.

Ushqimi

Nëse dieta juaj përmban sasi të mëdha të naftës (nga e shëndetshme në jo të shëndetshme), ka shumë të ngjarë që ato të ndikojnë gjithashtu në normën me të cilën rrënjët e flokëve tuaj sekretojnë yndyrën.

Mundohuni të zvogëloni konsumimin e vajrave tuaj, të paktën ato jo të shëndetshme, dhe hani në vend të kësaj sasi më të mëdha të frutave dhe perimeve.

Frekuenca e larjes së flokëve

Nëse nuk ju pëlqen të lani flokët tuaj çdo ditë, ne kemi një lajm të shkëlqyeshëm për ju. Shumë studime kanë treguar që vajrat sekretohen shumë më tepër mbi pastër sesa në flokë që nuk janë larë shpesh. Mundohuni të zvogëloni larjen e flokëve në dy deri në tre herë në javë, dhe përdorni shampon të thatë nëse është e nevojshme midis lan

Përgatitjet

Është shumë e rëndësishme ajo që lani dhe kujdeseni për flokët tuaj. Ajo që duhet të shmangni janë produktet, etiketa e të cilave thotë se ato janë për flokë të thatë dhe të dëmtuar, por edhe ato që premtojnë shkëlqimin e flokëve.

Do të ishte ideale nëse produktet që përdorni nuk përmbajnë sulfate, paraben ose silikon që mund të shkaktojnë dëme afatgjate në flokët tuaj.

COMMENTS