Prokurori i Manhattan Trampit: “Pavarësisht se kush jeni, nuk mund dhe nuk do lejojmë sjellje të rënda kriminale”

1 minute, 7 seconds Read

Gjatë një konference për shtyp, Prokurori i Qarkut të Manhatanit, Alvin Bragg, detajoi 34 akuzat kundër Trump, duke thënë se ish-presidenti shkeli ligjin e shtetit të Nju Jorkut, gjë që e bën krim falsifikimin e të dhënave të biznesit me qëllim të mashtrimit dhe me qëllim për të fshehur një krim tjetër.

“Pavarësisht se kush jeni… Ne nuk mund dhe nuk do të normalizojmë sjellje të rënda kriminale”, tha Bragg, transmeton Telegrafi.

“Trump dhe të tjerët bënë tre pagesa për të heshtur njerëzit që pretendonin se kishin informacion negativ për Trump, dhe një nga ato pagesa ishte për aktoren e filmave për të rritur Stormy Daniels”, shtoi prokurori i Manhatanit.

“Është një shkelje e ligjit zgjedhor të Nju Jorkut dhe është një krim të komplotosh për të promovuar një kandidaturë me mjete të paligjshme. Në vend që të listonte pagesën si kompensim për pagesat e Daniels ndaj Michael Cohen, Trump pretendoi se po e paguante Cohen për ato që ishin shërbime juridike fiktive”, tha Bragg.

Në anën tjetër, ish-presidenti është deklaruar i pafajshëm në 34 akuzat që rëndojnë mbi të, ndërsa seanca e ardhshme që do të mbahet është caktuar të ndodhë më 4 dhjetor./Telegrafi

Publikime te ngjashme