Presidenti i Federatës Franceze të Futbollit, është pezulluar nga detyra

0 minutes, 56 seconds Read

Komiteti ekzekutiv i jashtëzakonshëm i Federatës Franceze të Futbollit, i cili u mblodh të mërkurën në mëngjes, vendosi të shkarkojë Noel Le Graet nga detyrat e tij si president, sipas ‘L’Equipe’, në pritje të publikimit të rezultateve të auditimit të porositur nga Ministria e Sportit.

Philippe Diallo, nënkryetar i organit, do të veprojë si president i përkohshëm për një periudhë të caktuar, siç parashikohet në statutet e federatës.

Noel Le Graet, në marrëveshje me mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv të FFF-së në Paris, ka zgjedhur të tërhiqet nga funksionet e tij si president i Federatës deri në komunikimin përfundimtar të auditimit të kryer nga Ministria e Sportit dhe në pritje të analizës së tij nga FFF”, thuhet në deklaratën zyrtare.

Gjithashtu, është marrë vendim për shkarkimin e drejtorit të përgjithshëm Florence Hardouin si masë parandaluese.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, Komiteti i FFF vendosi të rinovojë kontratën e Didier Deschamps, i cili do të mbetet trajner i Francës deri në vitin 2026./Telegrafi

Publikime te ngjashme