Politikanja tregon arsyen e vendosjes së afisheve të profesorëve serbë me stemë të UÇK-së

1 minute, 27 seconds Read

Partia Zajedno sot u bëri thirrje institucioneve që të reagojnë dhe të zbulojnë se kush i ka shkruar, printuar dhe ngjitur posterat para Fakultetit të Shkencave Politike në Beograd, me fotot e profesorëve të atij fakulteti dhe me shkrimin “Tradhtar” dhe stemën e UÇK-së.

Fotot tregojnë profesorët Stefan Surliq dhe Marko Vekoviq dhe profesoren Jelena Lonçar, thuhet në deklaratë.

“Jemi dëshmitarë të shënjestrim intensiv të njerëzve që nuk përshtaten me politikën e parashikuar të regjimit progresiv. Në flamuj dhe asfalt shfaqen imazhe dhe mbishkrime kundër të djathtëve ekstremë, por aktorë politikë pro-evropianë dhe demokratikë dhe figura publike që besojnë se Zgjidhja e çështjes së Kosovës duhet të bazohet në politikat e paqes dhe të synohen edhe solidariteti”, tha Biljana Stojkoviq, bashkëkryetare e partisë Zajedno. .
Është e qartë, shtoi Stojkoviç, se Aleksandar Vuçiq po nxit konfrontime me disidentët duke mos sanksionuar ata që tërheqin objektiva mbi ballin e njerëzve, ose ndoshta duke i organizuar drejtpërdrejt ata.

Partia Zajedno thekson se sulmi i fundit ndaj profesorëve të Fakultetit të Shkencave Politike ishte i frymëzuar nga synimi për të organizuar një konferencë të përbashkët me profesorë nga Kosova, por për arsye të dukshme sigurie, ajo konferencë u anulua.

Partia Zajedno mbështet profesorët e Fakultetit të Shkencave Politike të cilët nuk pranojnë t’u mohohet liria e punës dhe e fjalës.

Ne mbështesim të gjithë aktorët që udhëhiqen nga dialogët seriozë dhe janë të gatshëm t’i përkushtohen me emrin dhe dijeninë e tyre normalizimit të marrëdhënieve me Kosovën dhe politikës së paqes, thuhet në deklaratë.

Publikime te ngjashme