Connect with us

Kuriozitete

Plaku mashtron keq shoferët që vozisin shpejt: Del në rrugë me tharës flokësh si radar

Published

on

Suedi, pikërisht në zonën e Stora Mellösa, pranë qytetit të Örebro, një burrë vendosi ta korrigjojë vetë.

Emri i tij është Ulf Schwerin, ai është 74 vjeç, dhe ai ka qenë prej kohësh i lodhur nga shoferët që ngasin me shpejtësi të madhe në rrugë. Ulf kujdeset shumë për Stora Mellösa, pasi ajo ka jetuar atje për mbi 40 vjet, dhe kujdeset veçanërisht për zonën përreth kishës lokale. Sipas tij, sinjalistika e vendit nuk është shumë efektive dhe nuk i tremb aspak shoferët të respektojnë kufirin prej 30 km / orë. Kështu, pasi i kishte përcjellë disa raporte komunës dhe autoriteteve pa marrë përgjigje, ai vendosi që duhej të bënte diçka.

Ai u frymëzua nga një postim që hasi rastësisht në rrjetet sociale. Në postimin në fjalë, një grua, pasi vajza e saj u përplas, u maskua si polic i trafikut, duke drejtuar një tharëse flokësh drejt shoferëve. Kështu ai bëri të njëjtën gjë: vuri një jelek të verdhë, një kapelë dielli, mori tharësen e flokëve të gruas së tij dhe doli në rrugë.

U pozicionua në buzë të rrugës dhe filloi të shënjestronte çdo shofer që kalonte me tharëse flokësh. Për rreth një orë e gjysmë ajo frikësoi çdo shofer, të cilët ngatërruan Ulfin me një polic trafiku. Sipas tij, shumë kanë filluar të ngadalësojnë apo edhe të frenojnë, në mënyrë që të mos marrin një gjobë.

Reklamë
Me sa duket truku i tij ka funksionuar vërtet, dhe shumë përdorues të webit e kanë parë atë si një njeri me një sens të fortë qytetar. Disa madje i kanë kërkuar të bëjë të njëjtën gjë edhe në zonat e tyre të banimit. Të tjerët, nga ana tjetër, filluan të pyesin nëse kjo zgjidhje ishte disi e paligjshme.

Mikael Cederblad, drejtuesi i grupit të departamentit të policisë së trafikut në Örebro, ndërhyri në këtë drejtim. Burri konfirmoi se e gjithë kjo ishte me të vërtetë e ligjshme, përderisa ai nuk i ndaloi vërtet makinat dhe nuk u shfaq atje me një uniformë të vërtetë.

Advertisement
Comments