Pesë vendet në BE që akoma se kanë njohur Kosovën si shtet, votuan pro liberalizimit të vizave

0 minutes, 35 seconds Read

Këshilli i Ministrave të Bashkimit Evropian e ka miratuar në lexim të parë liberalizimin e vizave për Kosovën.

Gjatë votimit të sotëm në Këshill, ka pasur vende që kanë votuar pro liberalizimit edhe pse nuk e njohin Kosovën si shtet.

Spanja nuk e njeh Pavarësinë e Kosovës, megjithatë ka votuar për heqjen e regjimit të vizave për kosovarët. Njësoj kanë votuar Sllovakia, Rumania dhe Greqia.

Kjo çështje tani ka mbetur të miratohet edhe në seancën plenare të Parlamentit Evropian, njofton Klan Kosova.

Shtetit më të ri në Evropë pritet që t’i hiqet regjimi i vizave më 1 janar 2024, kur të hyjë në fuqi sistemi ETIAS.

Publikime te ngjashme